آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی https://erfanmanzari.com/ آموزش و رشد فردی وتحصیلی Fri, 06 Jan 2023 18:59:47 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://erfanmanzari.com/wp-content/uploads/2020/09/cropped-emF1-32x32.png آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی https://erfanmanzari.com/ 32 32 خبرنامه https://erfanmanzari.com/%d8%ae%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/ https://erfanmanzari.com/%d8%ae%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/#respond Tue, 03 Jan 2023 18:19:19 +0000 https://erfanmanzari.com/?p=1005 نوشته خبرنامه اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
var gform;gform||(document.addEventListener("gform_main_scripts_loaded",function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener("DOMContentLoaded",o):document.addEventListener("gform_main_scripts_loaded",o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook("action",o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook("filter",o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook("action",o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook("filter",o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook("action",o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook("filter",o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+"_"+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){"function"!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),"action"==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),"filter"==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});

خبرنامه

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

نوشته خبرنامه اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
https://erfanmanzari.com/%d8%ae%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/feed/ 0
تعیین رشته https://erfanmanzari.com/%d8%aa%d8%b3%d8%aa/ https://erfanmanzari.com/%d8%aa%d8%b3%d8%aa/#respond Fri, 23 Dec 2022 21:43:50 +0000 https://erfanmanzari.com/?p=1000 نوشته تعیین رشته اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>

با سلام خدمت شما کاربر گرامی برای بهتر شدن روند تعیین رشته شما بایستی اول ثبت نام کرده و بعد فرم را پر کنید. باتشکر

نوشته تعیین رشته اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
https://erfanmanzari.com/%d8%aa%d8%b3%d8%aa/feed/ 0
فایده های تند خوانی https://erfanmanzari.com/%d9%81%d8%a7%db%8c%d8%af%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d9%86%d8%af-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c/ https://erfanmanzari.com/%d9%81%d8%a7%db%8c%d8%af%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d9%86%d8%af-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c/#respond Mon, 18 Jul 2022 07:48:03 +0000 https://erfanmanzari.com/?p=233 مقدمه: یکی از دلایلی که باعث می شود ما به سراغ یادگیری آموزش های  جدید…

نوشته فایده های تند خوانی اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
مقدمه:

یکی از دلایلی که باعث می شود ما به سراغ یادگیری آموزش های  جدید نرویم این است که از فواید و خاصیت های آن در زندگی خودمان خبر نداریم.

و اگر از فواید آن موضوع مطلع بودیم حتما یادگیری آن را در اولویت های اول خودمان می گذاشتیم.

وبه همین علت من در این مقاله آموزشی قصد دارم در ابتدا شما را بیشتر با فواید یادگیری تند خوانی و روش های مطالعه اصولی آشنا کنم.

 

صرفه جویی در زمان

اولین و شاید بتوان گفت مهم ترین فایده ای که روش های مطالعه وتند خوانی برای ما دارد این است که در زمان خودمان صرفه جویی می کنیم.

یعنی اینکه وقتی که به آموزش ویادگیری این موضوع پرداختید و آن را در خودتان تقویت کردید به راحتی میتوانید کتاب های درسی و غیر درسی خودتان را با سرعت بیشتر و در زمان کمتری مطالعه کنید.

 

پس صرفه جویی در زمان و سریع تر خواندن مطالب اولین فایده روش های مطالعه و تندخوانی است.

 

افزایش تمرکز در مطالعه

یکی دیگر از فوایدی که روش های مطالعه و تند خوانی دارد این است که ما وقتی که کتابی را باسرعت بیشتری مطالعه میکنیم تمرکزمان افزایش پیدا می کند و کمتر حواسمان از مطالعه کردن پرت می شود.

به عنوان مثال فرض کنید شما در حال پیاده روی با سرعت پایین هستید و چون سرعت پیاده روی شما پایین است به همه اطراف خودتان نگاه می کنید، به فکر فرو می روید و مدام حواستان از پیاده روی پرت می شود، اما وقتی که سرعت خودتان را در پیاده روی زیاد کنید و با سرعت بیشتری بدوید تمام تمرکز شما به صورت ناخودآگاه به سمت دویدن و رفتن به سمت هدفتان جلب می شود.

و در روش های مطالعه به سبک تندخوانی نیز دقیقا موضوع به همین صورت است وقتی که شما دارید با سرعت پایین و آرام مطالعه می کنید مدام ذهنتان از مطالعه کردن دور میشود و به اطراف خودتان نگاه می کنید یا اینکه به فکر فرو می روید ،اماوقتی که این روش را یاد بگیرید و تمرین کنید که با سرعت بیشتری مطالعه کنید ناخودآگاه ذهن شما به سمت اهدافتان معطوف می شود و تمرکزتان بالا تر می رود.

 

افزایش علاقه به مطالعه

دومین موضوعی که با یاد گرفتن روش های مطالعه و تندخوانی به آن می رسیم این است که علاقه ما به مطالعه کردن و یادگیری افزایش پیدا می کند.

به عنوان مثال یکی از علت هایی که اکثر افراد مطالعه نمی کنند این است که می گویند ما وقت کافی برای مطالعه کردن را نداریم و به همین علت مطالعه نمی کنیم

اما وقتی که ما سرعت مطالعه خودمان را افزایش دهیم و بتوانیم سریع تر و با سرعت بیشتری کتاب هایمان را بخوانیم دیگر با این مشکل روبرو نیستم که وقت کتاب خواندن ومطالعه نداشته باشیم وبرای همین کتاب های بیشتری را مطالعه می کنیم و علاقه ما به مطالعه افزایش پیدا می کند.

 

از بین رفتن گیجی در بین کلمات

یکی از سوالات متداولی که همیشه از  مراجعین خودم در جلسات مشاوره میشنوم این است که می گویند ما وقتی که درحال مطالعه کتاب های خودمان هستیم در بین کلمات گم میشویم و در نهایت هیچ چیزی از یک پارگراف یا صفحه متوجه نمی شویم.

ومن هم می گویم یکی از علت های مهمی که باعث می شود ما در بین کلمات کتاب گیج شویم و هیچ چیزی متوجه نشویم این است که سرعت مطالعه پائینی داریم وبرای همین در کلمات گم می شویم.

پس یکی دیگر از فواید یادگیری روش های مطالعه به سبک تند خوانی این است که گیچی در بین کلمات کتاب از بین می رود.

 

بالا رفتن دانش و علم

بالا رفتن علم و دانش وبیان کلمات وجملات دقیق ودرست وکارشناسی شده یکی از علاقه های اکثر افراد، دانشجویان ،دانش آموز و همه کسانی است که با کتاب و مطالعه سر وکار دارند وبرای همین نیاز است که برای اینکار مطالعه مداوم ودراز مدتی را در حوزه تخصصی خودمان داشته باشیم.

اما همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردم یکی از مشکلاتی که باعث می شود ما نتوانیم کتاب بخوانیم این است که سرعت مطالعه پایینی داریم وبرای همین مطالعه نمی کنیم، اما وقتی که روش های مطالعه و تند خوانی را یاد بگیریم به راحتی میتوانیم کتاب های زیادی را مطالعه کنیم و علم و دانش خودمان را افزایش دهیم.

 

رفع استرس در مطالعه

استرس در مطالعه یکی از علت های عدم فهمیدن مطالب است ، که در ابتدای کار باید علت این موضوع به صورت دقیق تر ودر جلسات مشاوره فردی مشخص شود.

اما موضوعی که در این قسمت می خواهم به آن اشاره کنم این است که قبل از پیداکردن دلیل استرس خودمان در مطالعه باید سرعت مطالعه خودمان را افزایش دهیم و قطعا بعد از افزایش سرعت خودمان می توانیم به صورت موقتی این استرس را از خودمان دور کنیم و بتوانیم مطالعه مفید تر وبهتری داشته باشیم.

 

انتقال بهتر مطالب به حافظه بلند مدت

یکی از افکار اشتباهی که در جلسات مشاوره و همچنین کارگاه هایی که برگزار می کنم از مراجعین و شرکت کنندگان میشنوم  این است که فکر می کنند اگر کتاب ها را با سرعت پایین تر و هچنین آرام تر مطالعه کنند مطالب کتاب را بهتر متوجه میشوند و راحت به حافظه بلند مدت خودشان انتقال پیدا می کند ،در صورتی که این باور وفکر کاملا غلط و اشتباه است و مطالب در تکرار های زیاد (که نیازمند یادگیری روش های تندخوانی و یادگیری است ) به حافظه بلند مدتمان انتقال پیدا میکند.

رفع خستگی در مطالعه

خسته شدن زود هنگام و خواب آلوده شدن چشم ها در مطالعه یکی دیگر از موارد شایعی است که در دانش آموزان،دانشجویان و افرادی که با کتاب و مطالعه سرو کار دارند وجود دارد و این علت باعث می شود که نتوانند کتاب های مورد نظر خودشان را مطالعه کنند وزود خسته وخواب آلوده می شوند.

اما خبر خوبی که در این قسمت می خواهم به شما بدهم این است که برای این مشکل راه حل هایی وجود دارد که ما با یادگیری روش های مطالعه و تند خوانی می توانیم این مشکل را در خودمان رفع کنیم و راحت تر وبدون خسته شدن زود هنگام  به مطالعه کتاب هایمان بپردازیم.

 

امادگی بیشتر در امتحانات

آمادگی نداشتن در امتحانات و مطالعه شب امتحانی یکی از مشکلاتی است که میتوانم بگویم اکثر دانش آموزان و دانشجویان با آن دست و پنجه نرم می کنند و همیشه مطالعه کتاب های خودشان را به شب امتحان موکول می کنند

اما مهم ترین نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که ما وقتی که روش های مطالعه و تند خوانی را یادبگیریم و آن را تمرین کنیم به راحتی می توانیم تا روز امتحان کتاب های خودمان را چندین بار مطالعه کنیم ودر امتحانات با آمادگی و قدرت بیشتری برویم.

افزایش قدرت حافظه

همانطور که می دانید یکی از عواملی که باعث می شود که قدرت حافظه ما افزایش پیدا کند و دچار آلزایمر و فراموشی نشویم این است که مطالعه کتاب بیشتری داشته باشیم.

وهمانطور که در پارگراف های قبلی این مقاله هم به آن اشاره کردم یکی از علت های مهمی که ما به مطالعه کتاب ها نمی پردازیم این است که روش های مطالعه و تند خوانی اصولی را بلد نیستیم وبرای همین کتاب خواندن برای ما لذت بخش نیست و به مطالعه کتاب نمی پردازیم.

پس ما با یادگیری روش های مطالعه و تند خوانی می توانیم کتاب های بیشتری را مطالعه کنیم وبا مطالعه بیشتر کتابها قدرت حافظه خودمان را نیز افزایش دهیم.

پی بردن به مطالب بی اهمیت در کتاب ها

یکی از مشکلاتی که در اکثر دانش آموزان و دانشجویان مشاهده می شود این است که در حین مطالعه کتاب نمی توانند مطالب مهم آن کتاب را تشخیص دهند و زیر همه مطالب کتاب خط می کشند و همین موضوع باعث می شود که برای امتحانات وآزمون های پیش رو نتوانند به خوبی اقدام کنند و در امتحانات به موفقیت های چندانی نرسند.

پس یکی از فواید مطالعه کتاب ها به سبک و روش تند خوانی این است که ما به راحتی می توانیم مطالب کم اهمیت در یک صفحه و یا یک کتاب را متوجه بشویم و زمان بیشتری را برای قسمت های مهم تر کتاب هایمان بگذاریم.

رفع وسواس مطالعاتی

وسواس مطالعاتی یا به صورت ساده مدام خواندن یک موضوع و برگشت به عقب در مطالعه یکی از عواملی است که باعث می شود ما در مطالعه دچار مشکل بشویم و نتوانیم مطالعه مفید و موثری را داشته باشیم.

ویکی از نتایج خوب یادگیری تندخوانی این است که ما وقتی این روش را فرا بگیریم وتمرین های آن را انجام دهیم بعد از مدتی این عادت وسواس مطالعاتی در ما رفع می شود و می توانیم کتاب های مان را با سرعت و درک بیشتری مطالعه کنیم.

پس آخرین فایده یادگیری و تمرین روش های مطالعه و تند خوانی که در این مقاله به آن پرداختیماین است که وسواس مطالعاتی در ما رفع می شود و میتوانیم این عادت را کنار بگزاریم.

و درپایان امید وارم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید و به راحتی بتوانید کتاب های بیشتری را مطالعه کنید و از مشکلاتی که در این زمینه دارید کم شود.

 

و در انتها ممنونم که با من همراه بودید و این مقاله آموزشی را مطالعه کردید و همچنین ما را با بازخورد های خوبتان نسبت به آموزش ها آگاه می کنید

منتظر نظرات و بازخورد های خوب شما در پایان همه مقالات هستیم

 

نوشته فایده های تند خوانی اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
https://erfanmanzari.com/%d9%81%d8%a7%db%8c%d8%af%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d9%86%d8%af-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c/feed/ 0
چگونه کتاب بخوانیم؟ https://erfanmanzari.com/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c%d9%85%d8%9f/ https://erfanmanzari.com/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c%d9%85%d8%9f/#respond Mon, 18 Jul 2022 07:41:02 +0000 https://erfanmanzari.com/?p=267 مقدمه   یکی از مشکلات اکثر دانش آموزان و کسانی که با کتاب و مطالعه…

نوشته چگونه کتاب بخوانیم؟ اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
مقدمه

 

یکی از مشکلات اکثر دانش آموزان و کسانی که با کتاب و مطالعه سر و کار دارند این است که می خواهند مطالعه کنند اما بلد نیستند چطور کتاب هایشان را مطالعه کنند وبرای همین در مطالعه کردن به مشکل برخورد میکنند.

و برای همین من در این مقاله قصد دارم قسمتی از روش های مطالعه ویادگیری به روش هفت خان راکه به صورت جامع در محصول تندخوانی و تقویت حافظه به آن اشاره کردم به شما آموزش دهم.

 

خان صفرم: برا چی کتاب می خونی:

 

اولین مرحله ای  که در مطالعه باید آن به اجرا در بیاوریم این است که بدانیم برای چه چیزی می خواهیم کتاب بخوانیم و هدف ما از کتاب خواندن چیست؟

به عنوان مثال یک داوطلب کنکوری هدفش از کتاب خواندن شکستن غول کنکور و قبولی در آن است ویا شاید یک دانش آموز هدفی که از مطالعه یک کتاب دارد این باشد که در امتحانات مدرسه قبول شود.

پس دانستن هدف مطالعه در ابتدای کار به ما کمک می کند که به صورت واضح و دقیق بدانیم که از یک کتاب چه چیزی می خواهیم.

 

خان اول: مرور اجمالی کتاب

 

بعد از اینکه مشخص کردیم که هدفمان از مطالعه کتاب مورد نظرمان چیست حالا نوبت به این می رسد که یک مرور اجمالی روی کل کتاب داشته باشیم

یعنی اینکه در این مرحله باید مشخص کنیم که هدف کلی آن کتاب چیست و نویسنده می خواهد چه چیزی را به ما انتقال دهد؟

 

در این مر حله ما باید یک نگاه کلی به کتاب ،سرفصل ها ، جداول و تصاویر کتاب مورد نظرمان در مدت زمان سه تا پنج دقیقه داشته باشیم و یک دید کلی از کتاب پیدا کنیم.

به عنوان مثال در کتاب های دانشگاهی یا بعضی از کتب درسی در پایان کتاب نکاتی را از کل کتاب نوشته که هدف آن کتاب را مشخص می کند و می توانیم علاوه بر مرور کل کتاب به شیوه ای که در بالا ذکر شد از آن خلاصه هم استفاده کنیم.

 

 مهم ترین نکته در این قسمت این است که یک دید کلی نسبت به کتاب  پیدا کنیم و در این مرحله فهمیدن مطالب مد نظر ما نیست.

خان دوم :مرور سرفصل ها

 

دومین مرحله در مطالعه به سبک هفت خان که به صورت جامع در محصول تندخوانی وتقویت حافظه به آموزش آن می پردازیم این است که باید در دومین مرحله به مرور یک فصل و یا یک بخش بپردازیم و همانند خان اول نکات مهمی را که در آن فصل وجود دارد را بفهمیم.

 

در این مرحله نیز باید در مدت زمان پنج تا هفت دقیقه به مرور و برسی نکات مهم فصل بپردازیم و به سرفصل ها ،جداول ،تصاویر و  نکات مهم نگاهی کنیم.

ریز نکته برای دوستان دانشجو : در کتاب های دانشگاهی در ابتدای هر فصل یک قسمت وجود دارد که در آن نویسنده و مؤلف کتاب به اهداف فصل و بخش پرداخته و آنها را بیان می کند که در این مرحله میتوانیم  علاوه بر نکات مطرح شده برای مرور فصل از این قسمت کتاب نیز استفاده کنیم.

خان سوم: طرح سوال

خان و مرحله سوم مطالعه به این صورت است که ما باید در این مرحله از فصل و بخش مورد نظرمان برای مطالعه سوالاتی را طراحی کنیم و یا بخوانیم.

چرا که سوالات در ذهن ما قلاب می شوند و باعث می شوند که بتوانیم مطالب را بهتر و جامع تر متوجه شویم.

اما سوالی که در اینجا در ذهن اکثر خوانندگان این مقاله شکل می گیرد این است که چه سوالاتی را در این قسمت باید مطالعه کنیم واگر سوال نداشتیم چطور سوال طراحی کنیم؟

موضوعی که دراینجا مطرح است این است که در ابتدای کار باید باتوجه به هدفی که در خان صفرم برای خودمان تعیین کردیم برای کتابمان سوالاتی از نوع:

 

تستی: بیشتر به داوطلبان کنکور وآزمون های آزمایشی توصیه میشود که از این مدل سوالات طراحی کرده یا بخوانند.

نکته کنکوری : یکی از واجبات داوطلبان کنکوری کتاب های تست استاندارد و معتبر می باشد که حتما باید برای خودشان تهیه کنند و قبل از مطالعه به خواندن ومرور سوالات بپردازند.

 

کاربردی: یکی از دغدغه های افرادی که کتاب های در حوزه روانشناسی و خودیاری و… را  برای رشد وتوسعه خودشان می خوانند این است که نمی دانند چه نوع سوالاتی طراحی کنند.

وبرای همین دراین قسمت ما باید سوالات کاربردی و باتوجه به نیازمان را از کتاب طراحی کنیم و بستگی به برداشتی که از آن کتاب داریم باید سوالاتی را از خودمان بپرسیم که می دانیم این سوالات در زندگی به کار ما می آید.

 

کوتاه پاسخ و تشریحی : یک نوع دیگر از سوالاتی که در این قسمت می توانیم باتوجه به هدفمان (خواندن برای امتحانات) طراحی کنیم سوالات کوتاه پاسخ وتشریحی است که قبل از مطالعه هر فصل باید این نوع سوالات را مورد توجه خودمان قرار دهیم.

 

پس در این قسمت مقاله متوجه شدیم که طرح سوال و مرور سوالات قبل از مطالعه یکی از مراحل مهمی است که به ما در فهمیدن بهتر مطالب کمک می کند.

 

خان چهارم: تند خوانی با چهار قانون

بعد از خان سوم در مطالعه وطرح سوال اکنون نوبت به این می رسد که مطالعه خود را آغاز کنیم اما نه به شیوه ای که همیشه میخواندیم بلکه به شیوه مطالعه تند خوانی.

در مطالعه به روش تند خوانی قوانینی وجود دارد که این قوانین به مطالعه بهتر ما کمک می کنند وما نیز باید در مطالعه خودمان این قوانین را رعایت کنیم.

اولین قانونی که در روش تندخوانی باید رعایت کنیم این است که مکث کردن ممنوع است و نباید مکث داشته باشیم چون مکث کردن در این مرحله هیچ کمکی به ما نمی کند و فقط سرعت ما را در مطالعه کم می کند که باید این عادت را کنار بگذاریم.

 

دومین قانون در تند خوانی این است که بازگشت به عقب نداریم یعنی اینکه هر کجای مطالب را نفهمیدیم باز هم به عقب باز نمی گردیم و مطالعه خودمان را ادامه می دهیم چون بازگشت به عقب در این مرحله بازهم کمکی به ما نمی کندو فقط سرعت یادگیری ما را کم می کند.

 

سومین قانون در تندخوان شدن به این صورت است که مطالب را باید با چشمان خودمان بخوانیم و از بلند خواندن مطالب پرهیز کنیم چون باز هم کمکی به ما نمی کند و در ادامه مقاله هم به شما توضیح می دهم که بازگو کردن مطالب را در کجا و به چه صورتی باید برای خودمان داشته باشیم.

 

وچهارمین قانون تند خوانی این است که برای تند خوان شدن باید بایک نشانه گر یا خودکار در حین مطالعه کردن زیر خطوط خط ببریم و همچنین این تمرین خط بردن را هم تا مدت سی روز در برنامه تمرینی خودمان قرار دهیم.

 

هنر تند خوانی و یادگیری مغز محور در این است که مطالب در تکرار های بیشتر به ذهن و حافظه بلند مدت ما انتقال بیابد و برای همین در مطالعه کردن تا آنجا که می توانیم از مکث کردن ،بلند خواندن و بازگشت به عقب خودداری می کنیم و در مرور های بعدی یادگیری خودمان را به صد درصد می رسانیم.

خان پنجم: تست زنی

 

پنجمین مرحله در یادگیری به سبک هفت خان به این صورت است که باید از مطالبی که خواندیم تست بزنیم و خودمان را بسنجیم.

و مهم ترین نکته ای که در این مرحله باید مورد توجه خودمان قرار دهیم این است که به هرچه قدر از سوالات که توانستیم جواب می دهیم و نگران سوالاتی که پاسخ آنها را نمی دانیم نیستیم چون که می دانیم هنر یادگیری به سبک تندخوانی ویادگیری مغز محور این است که مطالب در تکرار های بیشتر به حافظه ما انتقال پیدا می کنند.

 

و ما برای این کار باید از خان سوم تا خان پنجم را چندین بار تکرار کنیم تا مطالب به حافظه بلند مدتمان انتقال یابد.

 

خان ششم: نقشه ذهنی و یاداشت برداری

 

در ابتدای کار وخان ششم به شما تبریک می گویم که تا به اینجای مقاله به همراه من بودید و این مقاله را مطالعه کردید.

اما در این مرحله از مطالعه نوبت می رسد به خان ششم و کشیدن نقشه ذهنی و مایندمپ و ما در این قسمت از کار باید از تمام نکات مهمی که د ر حین مطالعه به آن برخوردیم همانند تصویر زیر از آنها یاداشت برداری کنیم .

 

 

خان هفتم: مرور وتحلیل

و در انتهای کار نوبت می رسد به آخرین خان از یادگیری و مطالعه به شیوه تند خوانی.

ودر این مرحله ما باید مایندمپ ونقشه ذهنی خودمان را که در مرحله قبل کشیدیم روبروی خودمان بگذاریم وبرای خودمان مرور وتحلیل کنیم.

همچنین می توانیم این مرحله رانیز به همراه دوستانمان و گروهی انجام دهیم و برای خودمان بازگو کنیم.

 

پس در خان هفتم متوجه شدیم که  چرا نباید حین مطالعه به بلند خوانی و تحلیل مطا‌لب بپردازیم و اینکه متوجه شدیم که مرور وتحلیل کردن در خان و مرحله هفتم از یادگیری قرار دارد.

و همچنین به صورت دقیق در این مقاله آموزشی یادگرفتیم که چطور و به چه صورت به مطالعه مطالب بر اساس الگوی ذهن و مغزمان بپردازیم.

امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

منتظر نظرات و بازخوردهای شما از مقالات هستیم

نوشته چگونه کتاب بخوانیم؟ اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
https://erfanmanzari.com/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c%d9%85%d8%9f/feed/ 0
روش های مطالعه ودرس خواندن در امتحانات https://erfanmanzari.com/study-exams/ https://erfanmanzari.com/study-exams/#respond Mon, 18 Jul 2022 07:27:08 +0000 https://erfanmanzari.com/?p=296 مقدمه یکی از مهم ترین دغدغه هایی که اکثر دانش آموزان،دانشجویان و داوطلبان کنکوری در …

نوشته روش های مطالعه ودرس خواندن در امتحانات اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
مقدمه

یکی از مهم ترین دغدغه هایی که اکثر دانش آموزان،دانشجویان و داوطلبان کنکوری در  فصل امتحانات دارند این است که نمی دانند چطور و به چه صورتی در امتحانات مطالعه داشته باشند تا به موفقیت برسند.

 

وبرای همین مهم ما در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با روش های مطالعه و درس خواندن در امتحانات آشنا کنیم و همچنین مهم ترین نکات مطالعه ذر امتحانات را به شما ارائه دهیم.

 

گام اول : چطور درس بخوانیم ؟

اولین قدمی که در درس خواندن باید در نظر داشته باشیم این است که درابتدا باید با روش های مطالعه و یادگیری اصولی آشنا شویم که در رابطه با این موضوع توصیه می شود قبل از خواندن این مقاله به مطالعه مقاله چگونه کتاب بخوانیم بپردازید تا به صورت کامل با این موضوع آشنا شوید و روش های مطالعه و یادگیری را فرابگیرید.

 

گام دوم: مرور مطالب و یاداشت ها پس از مطالعه

مرور مطالب ویاداشت های خودمان یکی از نکات مهمی است که باید برای امتحانی خواندن ودر فصل امتحانات در نظر بگیریم و این مرور را باید به قدری انجام دهیم تا مطالب مهم و امتحانی که در حین مطالعه یاداشتشان کرده بودیم ملکه ذهنی ما بشود که برای این موضوع و نحوه مرور مطالب هم به صورت کامل در مقاله چگونه کتاب بخوانیم نکاتی را خدمت شما ارائه داده ایم و اگر تا به اینجا مقاله روش های مطالعه و یادگیری را مطالعه نکرده اید پیشنهاد می کنم حتما مطالعه آن را شروع کنید.

 

گام سوم :جزوه دبیر و حل نمونه سوالات

بسیاری از اساتید و دبیران دوست دارند که از جزوات و نکات مهمی که خودشان در کلاس مطرح کرده اند نمونه سوالاتی را طراحی کنند و ما نیز به عنوان دانش آموز و کسی که قرار است در امتحانات موفق عمل کند بهتر است جزوه آموزشی دبیر خودمان را نیز به صورت کامل مطالعه کرده و یادبگیریم.

 

نکته کنکوری:  مطالعه جزوه و نکات استاد یکی از مهم ترین نکات برای موفقیت در امتحانات زیر نظر خود اساتید است.

مطالعه و حل نمونه سوال گام چهارم و تیر خلاص در امتحانات

 

اما  آخرین نکته ای که باید به آن آگاه باشیم و برای امتحانات مد نظر قرار دهیم این است که مطالعه نمونه سوالات امتحانی سراسری و طراحی شده در کتاب های درسی خودمان و همچنین کتاب های کمک آموزشی را فراموش نکنیم، چون بسیاری از دبیران علاوه بر جزوات خودشان عادت دارند که سوالات امتحانی خودشان را از نمونه سوالات موجود در کتاب های درسی و همچنین کتاب های کمک آموزشی طراحی کنند،پس خواندن اینگونه از نمونه سوالات نیز خالی از لطف نیست و به شما در فهمیدن و یادگیری بهتر مطالب کمک فراوانی می کند.

 

همچنین در اکثر امتحانات نهایی و سراسری کشوری نیز اکثر سوالات طرح شده از بانک سوالات سال های قبل و نمونه سوالات سال های گذشته و با کمی تغییرات می آید.

 

جمع بندی نهایی و مهم ترین نکته برای امتحانی خواندن

همانطور که در مقاله بالا و همچنین مقاله روش های مطالعه و یادگیری متوجه شدید مهم ترین نکته ای که ما بعد از یادگیری روش های مطالعه باید در نظر داشته باشیم این است که از خواندن نمونه سوالات و همچنین جزوه دبیرخودمان غافل نشویم و به صورت دقیق این موارد را در برنامه مطالعاتی خودمان در ایام نزدیک به امتحانات قرار دهیم تا بتوانیم بعد از یادگیری صحیح و دقیق مطالب کتاب درسی به نکات مهم و امتحانی از دید دبیران و طراحان سوال نیزپی ببریم و در امتحانات نمرات مناسب و مطلوبی را با توجه به تلاشمان کسب کنیم.

 

نوشته روش های مطالعه ودرس خواندن در امتحانات اولین بار در آموزش ومشاوره|تحصیلی|کنکور|بهبود فردی. پدیدار شد.

]]>
https://erfanmanzari.com/study-exams/feed/ 0